Siirry sisältöön

Kuinka Turku AMK:n hanketoiminta hyödyttää yrityksiä?

Turun AMK:lla on vuosittain käynnissä noin 200 hanketta. Hankkeissa monialaiset asiantuntijat ja opiskelijat tuottavat uusinta tutkimustietoa sekä kehittävät innovatiivisia toimintamalleja yritysten ja yhteiskuntien käyttöön. Useissa projekteissamme on myös tarjottu yrityksille erilaisia maksuttomia koulutuksia ja sparrauksia liiketoiminnan kehittämiseen.

Kuinka hankkeidemme toimintaan osallistuneet yrittäjät ovat kokeneet yhteistyön kanssamme? Lue ja katso alta yrittäjien kokemuksia.

Katso tästä myös MYRSKY-hankkeen ensimmäisestä LEAN-sparrauksesta kertova artikkeli!

MYRSKY-hankkeen ajankohtaiset yrityssparraukset löydät TAPAHTUMAT-osiosta tai klikkaamalla kuvaa

Innotutkasta testattuja menetelmiä kehittämiseen

Innotutkan kokoamat menetelmät kehittävät osaamistasi ja yritystäsi innovoinnin, ennakoinnin ja kestävän kehityksen periaatteiden avulla. Jo toteutetun Innotutka-hankkeen valmennuksiin osallistuneet yritykset saivat uusia ideoita, kehittämisapua yrityksen kestävään uudistumiseen ja valmiuksia luoda tulevaisuuden innovaatioita. Tuoreita ideoita oli myös mahdollista kokeilla asiakasrajapinnoissa. Yritykset oppivat hyödyntämään ennakointitietoa ja laajensivat osaamistaan kestävän kehityksen näkökulmissa. Uusi verkosto, tapahtumat ja yhdessä kehittäminen innostivat uusiin kokeiluihin. Kymmenien yritysten yhdessä tekemisestä syntyi käytäntöjä mikro- ja pk-yritysten innovaatio- ja uudistumistarpeisiin.

Hankkeen rahoitti Euroopan sosiaalirahasto. Hanke rahoitettiin osana unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Valmennuksen päätoteuttaja oli Turun ammattikorkeakoulu. Osatoteuttajina oli Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja Humanistinen ammattikorkeakoulu. Mukana oli myös Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen Yrittäjien yrityskummit.

Katso alta hankkeen valmennuksiin osallistuneiden yrittäjien kertomukset kokemuksistaan.

Lataa maksuton Innotutka-työkirja yrityksesi innovointiprosessin edistämiseksi!


Liiketoimintaa tekstiilien kiertotaloudesta – Telaketju 2

Osa Telaketju –hankekokonaisuutta, jossa selvitettiin tekstiilien kiertotalousratkaisuja ja muodostettiin Telaketju –verkosto Suomen tekstiilikiertotalouden kehitystyön jatkamiseksi

Turun AMK toimi hankkeessa tutkimusorganisaationa yhdessä VTT:n ja LAB ammattikorkeakoulun kanssa. Turun AMK on tutkinut ja kehittänyt hankkeessa kiertotalouden mukaisia liiketoimintamalleja yhdessä mukana olleiden yritysten kanssa.

Hankkeessa oli mukana useita erikokoisia ja erilaisia yrityksiä, jotka pääsivät tekemään kehitysprojekteja, luomaan yhteistyöverkostoa ja hyötymään tutkimusorganisaatioiden tekemistä selvityksistä ja työkaluista.

”Olemme saaneet uusia yhteistyökuvioita aukeamaan Telaketjun kautta”
-Outi Luukko, Touchpoint Oy.


Digitaidot – Digitaidoilla tiedolla johtamiseen

Ensimmäisen ryhmän osallistujen kokemuksia:

”Olen oppinut paljon! Olen lähinnä itse opetellut kaikki office-ohjelmat, kurssilla tuli paljon uutta ja helpottavaa tietoa ohjelmien käyttöön”

”Tämä on tähän mennessä paras ja käytännönläheisin yrittäjälle suunnattu digikoulutus jota olen käynyt!”

”Olen osallistunut Teamsin kautta luennoille ja se on toiminut hyvin. Opettajat ovat päteviä alan konkareita.”

”Saa yksilöllistä opastusta jos on paikalla.”

”Paikan päältä on saanut konkreettista apua!”

Osallistujien arvio kurssille on 8,6/10.

 

Digitaidot – Digitaidoilla tiedolla johtamiseen -hankkeessa Turun AMK, Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Varsinais-Suomen TE-toimisto yhdistävät voimansa auttaakseen paikallista työ- ja elinkeinoelämää selviytymään pandemian aiheuttamista haasteista.

Hanke järjesti paljon lyhytkestoisia koulutustilaisuuksia ja varmisti työpajojen kautta, että oppia pystyttiin myös soveltamaan käytäntöön.

Maksuttomien koulutusten avulla voi parantaa verkkonäkyvyyttä, toimia aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja hyödyntää verkkoalustojen tarjoamaa tietoa oman toiminnan kehittämisessä. ​ Osallistujat tutustuivat lisäksi eri alojen toimijoihin ja saivat yksilöllistä sparrausapua kouluttajien ja muiden osallistujien verkostolta. ​

 

Lataa maksuton Digimarkkinoinnin ABC -opas!


Kiertotaloudesta liiketoimintaa -koulutus yrityksille

Kiertotaloudesta liiketoimintaa -koulutus yrityksille pyrki vauhdittamaan siirtymistä lineaaritaloudesta kestävämpään kiertotalouteen yritysten kouluttamisen avulla. Hanke oli yrityskoulutus, joka järjestettiin kesällä 2020.

Hankkeen tavoitteena oli pilotoida yrityskoulutusmallia, jossa pyrittiin kasvattamaan samanaikaisesti sekä yritysten kiertotalousosaamista että auttamaan kiertotalousliiketoiminnan kehittämisessä.

Koulutus koostui luennoista, harjoitustehtävistä, sparrauksista ja yrityksen omasta kehitystehtävästä. Kaikille yrityksille oli kahdeksan yhteistä luentopäivää ja jokaiselle yritykselle kolme omaa sparraustilaisuutta.

 

 

 

 Miten yritysten nykytila kiertotalouden suhteen muuttui koulutuksen myötä?